Η ΓΣΕΒΕΕ επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη και τις Ομοσπονδίες σχετικά με τη δυνατότητα υπαγωγής από την 1η Απριλίου 2016 σε νέα ρύθμιση ληξιπροθέσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ σε 36 δόσεις και με χαμηλότερη προκαταβολή (10% της οφειλής), σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 29 Μαρτίου 2016, η διοίκηση της ΔΕΗ. Σήμερα πάνω από 500,000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ΔΕΚΟ, καθώς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις.

Με τη ρύθμιση αυτή, η οποία είναι προϊόν του Προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ με τη διοίκηση της ΔΕΗ, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία Υπ. Παρ. Ανασυγκρότησης, παρουσία του αρμόδιου Υπουργού κ. Π. Σκουρλέτη στις αρχές του περασμένου μήνα, επιτυγχάνεται μια μικρή αλλά σημαντική νίκη υπέρ των συμφερόντων των μικρών επιχειρήσεων και υπέρ της προσπάθειας τους να επιβιώσουν σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον Καλούμε τους βιοτέχνες, επαγγελματίες και εμπόρους να επωφεληθούν στο μέτρο του δυνατού της ευεργετικής αυτής ρύθμισης. Ασφαλώς η ρύθμιση αυτή δεν αρκεί για την εξασφάλιση όρων βιωσιμότητας των μικρών επιχειρήσεων, και αναμένουμε από την πολιτεία αντίστοιχες παρεμβάσεις στο πεδίο των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, καθώς και ρύθμισης των κόκκινων δανείων.

ΔΕΗ

Η ΓΣΕΒΕΕ καλεί τους βιοτέχνες, επαγγελματίες και εμπόρους να επωφεληθούν στο μέτρο του δυνατού, της ευεργετικής αυτής ρύθμισης.

Δείτε την εγγύκλιο της ΓΣΕΒΕΕ εδώ